İNCİRLİK MUTABAKATI DERHAL İPTAL EDİLMELİDİR

İNCİRLİK MUTABAKATI DERHAL İPTAL EDİLMELİDİR

ABD’nin uzun vadeli stratejisi, Kuzey Suriye’de kurulacak güvenli bölgelerle Barzanistan’ı  Akdeniz’le buluşturmak. Bu hedefini gerçekleştirdiği zaman; Bölgenin başta petrol enerji kaynaklarını sorunsuz olarak Akdeniz’e ulaştıracak. Suriye’yi parçalayacak. Bölge halklarını karpuz gibi ikiye ayıracak.Türkiye’nin  parçalanmasının önünde önemli  bir engel  kalmayacak.

Amerikan, İngiliz ve Türkiye sözcülerinin açıklamalarına göre; ABD ile yapılan İncirlik mutabakatıyla; Halep, İdlib, Haseke, Cerablus ve Lazkiye’nin kuzeyinde güvenli bölgeler oluşturulacak. Kobani’ye dokunulmayacak. Güvenli bölgeler,  Suriye Federasyonu’na dönüştürülecek. Bütün güvenli bölgeler, ABD ve İsrail’in özel kuvvetleri önderliğinde yapılandırılacak. RTE ve kliğine ise; şu söylenebilir:  Sen Kürt Kridoru’nda ABD ile birlikte misin değil misin? Birliktesin. O zaman ancak ABD’nin gösterdiği kulvarda koşabilirsin. Görüldüğü gibi;  koridorun ve güvenli bölgelerin bekçiliğini ABD’ye İncirlik’i açan Türkiye üstlenmiş oluyor.

ABD ile yapılan anlaşmanın detayları ortaya çıkmaya başladı. İncirlikle birlikte Diyarbakır, Batman Ve Malatya -Erhaç üssü de ABD ve belirlediği güçler tarafından sınırsız olarak kullanılacak.

1-İncirlik Mutakabatı derhal iptal edilmelidir.

İncirlik Mutabakatı  sadece Suriye’ye karşı değil, sadece bölge ülkelerine karşı da değil, ABD’nin Avrasya Cephesi’ne karşı  büyük bir hamlesidir.  Eşkiyaya yataklık , kara bir leke olarak alnımıza yapışacak,  uzun yıllar silinmeyecektir.

ABD ve AKP’nin teröre olan desteğine derhal son verilmelidir. Bunun için;  öncelikle üsler ABD’ye kapatılmalıdır. Eğit-Donat uygulaması sonlandırılmalıdır. PYD başta, ÖSO ve Fetih ordusu gibi terör örgütleri dağıtılmalıdır. Suriye’nin kuzeyi Suriye toprağıdır. Kendi egemenlik alanında uçağının uçmasına engel olunamaz. Suriye savaşı aynı zamanda bölge halklarıyla ABD emperyalizmi arasında bir savaştır. ABD yenilmeden bölge barışı olmaz.

2- Güvenli bölgeler  ve Kantonlar  oluşturulmasına izin verilemez

ABD ve AKP’nin İncirlik mutabakatı ile güvenli bölgeler oluşturma planı Suriye’nin toprak bütünlüğüne saldırıdır. Güvenli bölgeler ve kantonlar oluşturulması Suriye’yi küçük küçük devletçiklere parçalamaktır.

3- ABD’nin Kürt Koridoruna Hayır!

ABD’nin Koridor saldırısı sadece Suriye’ye karşı değil, Türkiye’ye karşı da açılmış bir savaştır. Bu savaşı Suriye’ye karşı doğrudan yaparken Türkiye’ye karşı şimdilik terör örgütleriyle yapıyor. Bu nedenle “Bu savaş bizim savaşımız değildir.”  tesbiti sosyalistlikle bağdaşmaz. Öte yandan ABD’nin her isteğini yerine getiren AKP iktidarını Halk cephesindeymiş gibi göstermek de vatanseverlikle bağdaşmaz. Türkiye emekçileri  olarak, Kürt Koridoruna cepheden karşı çıkıyoruz. Tarafsızlaştırılacak güçleri olsun, dostumuzu düşmanımızı olsun buna göre belirliyoruz. Suriye’nin birliğini savunan bölge halklarının yanında safımızı alıyoruz.

Yorum bırakın